Espais i objectes de la llar d'infants

A la llar d’infants el Tossalet trobem diferents espais que ofereixen un ventall de possibilitats educatives i lúdiques pels infants, on també hi participen els docents i les famílies. Els principals espais de l’escola són: espais interiors, espais exteriors, espais pels infants i espais pels docents.

Tots els espais de la llar són importants perquè són una font d’aprenentatge i proporcionen un àmbit de significats. Així doncs, és fonamental la seva organització, ja que condicionen l’aprenentatge i proporcionen oportunitats d’interacció. La llar d’infants és d’una sola planta i està distribuida de la següent manera:

  • Espais interiors: el passadís, l’aula principal que connecta amb els lavabos pels infants (dos vàters, dues piques, uns calaixos on guardar el seu material i el canviador), una altra aula que actualment la fem servir de dormitori, la cuina (un espai amb pica, nevera i armaris), el despatx, el labavo pels adults i l’habitació de la neteja.
  • Espais exteriors: un jardí amb arbres, jardineres, hort, sorral i diversos materials (motos, bicicletes, galledes, pales, rasclets, caixes…), el qual l’utilitzem diàriament i un altre espai amb pedres a la part posterior i lateral dret de l’edifici, el qual l’utilitzem més a l’estiu ja que hi posem una piscina i fem jocs d’aigua.